Nieuws

Leerlingen bezoeken QolorTech tijdens het Cleantech Tomorrow event

Cleantech Tomorrow is een jaarlijks terugkerend evenement in de Cleantech Regio. Tijdens het event staat duurzaamheid in de praktijk centraal.

Dit jaar waren de gemeenten Epe en Voorst gastgemeenten van Cleantech Tomorrow. In dat kader ontvingen we bij QolorTech vrijdagochtend 20 april twaalf leerlingen van de RSG in Epe.

Cleantech Regio

De Cleantech Regio bestaat uit de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Samen met ondernemers en onderwijs werken de gemeenten aan een energieneutrale en duurzame economie en samenleving. Allemaal met het oog op de missie “Samen naar een schone toekomst”.

Duurzaamheid in ons DNA

Tijdens het bezoek van de leerlingen aan QolorTech stond het thema duurzaamheid centraal. Wij hebben verteld en laten zien hoe we bij QolorTech met duurzaamheid omgaan én wat we daarin kunnen betekenen voor onze klanten. Duurzaamheid zit in ons DNA. Al jaren besteden wij daar als kunststofverwerkende producent veel tijd en geld aan in ons laboratorium. Allemaal met als doel om steeds meer gerecycled materiaal in onze eigen producten en dat van onze klanten te gebruiken.

Proefjes doen

Na een korte inleiding begeleidde R&D-medewerker Henri Vos de leerlingen naar ons laboratorium. Daar kregen ze uitleg over de verschillende manieren waarop de duurzaamheid van onze producten getest kan worden. Natuurlijk mochten de leerlingen ook zelf wat proefjes doen.

Paneldiscussie

‘s Middags vond er op de RSG een duurzaamheidsmanifestatie plaats. Daar gaf onder ander poolreizigster Bernice Notenboom een lezing. Daarnaast vond er een paneldiscussie plaats over duurzaamheid, waarin o.a. wethouder Jan Aalbers & Mike Tijdink (general manager QolorTech) discussieerden over het thema. Bij QolorTech kijken we terug op een geslaagd event. Op naar een schone toekomst!

Adding color. Adding sense.

Adding color. Adding sense.