Nieuws

Een spin in het web

Van Storingsmonteur/Werkvoorbereider bij een industriële bakkerij naar Meewerkend Voorman Technische Dienst bij QolorTech. Da’s heel wat anders! In oktober maakte ik de switch van brood naar masterbatches… en de eerste maanden zijn voorbij gevlogen!

Van kantoor naar productiehal… en terug

Mijn werkdag begint altijd… met koffie! Daarna lopen we met het productieteam de machines na. Zijn er nog storingen geweest? Of andere bijzonderheden? Die lossen we dan eerst op. Daarnaast houd ik me bezig met het onderhoud van de machines. Die produceren per dag 30 tot 40 ton masterbatches, dus je kunt je voorstellen dat we daar regelmatig naar moeten kijken. De rest van de dag vult zich vanzelf. Vaak met overleg en vergaderingen. Zo ben ik zowel op kantoor als in de productiehal te vinden. Als een spin in het web!

Storingen

In mijn werk ben ik vooral bezig met het onderhoudssysteem. Ik houd constant in de gaten of alles soepel verloopt. Natuurlijk gebeurt dat niet altijd. Een storing ligt altijd op de loer. Dan is het aan mij om dit zo snel mogelijk op te lossen. Hoe eerder, hoe beter. We stellen eerst een diagnose om te kijken wat er precies aan de hand is. Vervolgens ondernemen we actie. Dit betekent bijvoorbeeld dat we een onderdeel moeten vervangen of de software van de machine moeten aanpassen. Tijdens zo’n proces ben ik verantwoordelijk voor het aansturen van de technische dienst.

Voorkomen is beter dan genezen

Storingen zijn nooit helemaal te voorkomen… maar ik wil het wel minimaliseren. Door meer regelmaat en structuur aan te brengen bijvoorbeeld. Dat is één van de ambities die ik hier heb. Ik wil waarborgen dat alles goed loopt en problemen oplossen voordat ze er zijn. Want voorkomen is beter dan genezen. Dat is een hele uitdaging! Ook zie ik in QolorTech heel veel potentie. Het bedrijf heeft veel doorgroeimogelijkheden, zowel in de productie als machine-technisch. Die kansen wil aangrijpen.

Samen groeien

Genoeg te doen dus! Na de eerste twee maanden ben ik heel tevreden. Ik voel me hier op mijn gemak, mijn collega’s zijn leuk en mijn functie is heel uitdagend. Ik heb zin in de toekomst. Om samen met QolorTech te groeien naar een hoger niveau!

Door Dirk-Jan van Waas

Adding color. Adding sense.

Adding color. Adding sense.