Nieuws

Altijd in beweging

Zo’n 5 jaar geleden tipte iemand me over een vacature bij QolorTech. Ik werkte al ruim twintig jaar in de kunststoffenindustrie. Ervaring had ik dus wel! Het eerste gesprek was meteen positief. Kort daarna begon ik bij QolorTech als procestechnoloog en eindverantwoordelijke voor kwaliteit, arbo en milieu.

Deze functie klinkt veelzijdig… en dat is het ook! Tijdens mijn werkdag ben ik constant aan het switchen tussen kantoor en productie. Ik werk met machines, achter het bureau, op verschillende afdelingen én aan de meest diverse verbeteringen. Zo maak ik de hele ‘journey’ mee: van het inkoopproces tot het eindproduct bij de klant.

Experimenteren

In de productiehal ben ik vooral bezig met het doen van proeven. Dit doe ik samen met de productiemedewerkers. Zij weten hoe de machines werken en voeren het proces uit, ik houd me bezig met de begeleiding hiervan. De proeven zijn bedoeld om te experimenteren met nieuwe materialen… of met de machines zelf. Zo onderzoeken we hoe de productie nét een stukje efficiënter kan.

Veiligheid voorop

Alle proeven die we doen, leggen we vast. Dat doe ik op kantoor. Ook het handhaven van regels omtrent veiligheid, kwaliteit en milieu is mijn verantwoordelijkheid. Voor die laatste twee zijn we gecertificeerd met ISO 9001 en ISO 14001. Aan mij de taak om te controleren of deze certificaten daadwerkelijk worden nageleefd. Ook veiligheid is binnen onze sector ontzettend belangrijk. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld aan het verbouwen. En dat brengt risico’s met zich mee. Mijn rol is dan om met het team te bespreken hoe we de risico’s en gevaren tot het minimum brengen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het organiseren van veiligheidstrainingen, zoals heftruckopleidingen en EHBO- en BHV-cursussen.

Ontwikkeling en verbetering

Al met al zijn we bij QolorTech bezig om het continu beter te doen. Ontwikkeling en verbetering staan voorop. En daarin hebben we als medewerkers veel vrijheid. Tijdens een opdracht wordt ons niet verteld hoe we het moeten doen. Natuurlijk zijn er bepaalde eisen. Maar uiteindelijk beslissen we – als team – hoe we het willen uitvoeren. Zo willen we groeien. In meer productie én in een moeilijkere productie. Mijn ambitie is om daarin een rol te spelen. Samen met het team… want je doet het nooit alleen!

Door Rudi Smit

Adding color. Adding sense.

Adding color. Adding sense.