MVO: focus op duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat bij QolorTech centraal. Dat is niet alleen van toepassing op de interne bedrijfsvoering. Ook met leveranciers en klanten streven we duurzame initiatieven en oplossingen na.

Enkele voorbeelden van duurzame initiatieven:

  • Sinds 1 januari 2014 gebruikt QolorTech alleen nog maar groene stroom, die duurzaam is opgewekt uit wind-, water- en zonne-energie
  • QolorTech participeert in het project ‘Nieuwe generatie Denkkracht’ dat scholen en bedrijfsleven met elkaar verbindt. Wij nodigen regelmatig leerlingen uit voor bedrijfsbezichtigingen om hen te confronteren met onze uitdagingen. Hoe kunnen we kunststoffen nog beter hergebruiken en hoe maken we de markt duidelijk dat dit noodzakelijk en mogelijk is?
  • Om het recyclen van plastics gemakkelijker te maken bedenken we oplossingen hoe we kunststof producten beter detecteer baar kunnen maken
  • Wij proberen niet alleen zelf vaker gerecyclede kunststoffen in te zetten in onze eigen masterbatches, maar helpen ook onze klanten met pasklare oplossingen bij inzet van verschillende recycling stromen.
  • Sinds 2014 laat QolorTech haar leveringen klimaatneutraal bezorgen door transporteur Rotra. Rotra compenseert hierbij voor de CO2 uitstoot door te investeren in duurzame energieprojecten die door de Climate Neutral Group gecertificeerd zijn. Hiervoor betaalt QolorTech een vergoeding boven het vrachttarief, die door Rotra wordt overgedragen wordt aan de Climate Neutral Group. Op deze wijze dragen wij jaarlijks bij aan de compensatie van vele honderden tonnen CO2 uitstoot.

Adding color. Adding sense.

Adding color. Adding sense.