Duurzaam

MVO: focus op duurzaamheid

QolorTech neemt haar verantwoordelijkheden op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) door waar mogelijk duurzaam te werken. Dat is niet alleen van toepassing op de interne bedrijfsvoering. Ook met leveranciers en klanten worden duurzame initiatieven en oplossingen nagestreefd.

Enkele voorbeelden van duurzame initiatieven:

  • Wij leasen onze auto's milieubewust. Zo heeft Wagenplan voor ons over 1-1-2018 t/m 31-12-2018 19.729 KG CO2-uitstoot gecompenseerd. Dit wordt gerealiseerd door het Gold Standard project hetwelk een keurmerk is voor klimaatcompensatie via kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. Gold Standard is een initiatief van onder andere het Wereld Natuurfonds (WNF). 
  • Sinds 1 januari 2014 gebruikt QolorTech alleen nog maar groene stroom, die duurzaam is opgewekt uit wind-, water- en zonne-energie
  • Vanuit de visie om maatschappelijk verantwoord te ondernemen werkt QolorTech mee aan het project ‘Nieuwe generatie Denkkracht’ dat scholen en bedrijfsleven met elkaar verbindt. Leerlingen uit Havo 5 van de RSG Noord Oost Veluwe te Epe hebben in dat kader samen met QolorTech vraagstukken rondom duurzaamheid uitgewerkt. Hoe kunnen we kunststoffen nog beter hergebruiken en hoe maken we de markt duidelijk dat dit noodzakelijk en mogelijk is?
  • Om het recyclen van plastics gemakkelijker te maken worden in de masterbatches waar mogelijk pigmenten en additieven gebruikt die gemakkelijk zijn terug te winnen en/of milieuvriendelijk zijn te verwerken.
  • Er is bij QolorTech veel aandacht voor het ontwikkelen van masterbatches die kunnen worden gebruikt om kleur en hoogwaardige eigenschappen te geven aan kunststoffen die worden gemaakt uit gerecyclede plastics.
  • Sinds 2014 laat QolorTech haar leveringen klimaatneutraal bezorgen door transporteur Rotra. Rotra compenseert hierbij voor de CO2 uitstoot door te investeren in duurzame energieprojecten die door de Climate Neutral Group gecertificeerd zijn. Hiervoor betaalt QolorTech een vergoeding boven het vrachttarief, die door Rotra wordt overgedragen wordt aan de Climate Neutral Group. Op die manier heeft QolorTech in 2015 bijgedragen aan de compensatie van 318 ton CO2 uitstoot.