Kleur masterbatch

Kleur masterbatch: optimale oplossingen

QolorTech streeft altijd naar de beste oplossing bij iedere toepassing. Een succesvolle strategie, getuige het groeiend aantal nieuwe kleur masterbatches dat ieder jaar wordt ontwikkeld en geproduceerd.

Iedere kleur masterbatch die QolorTech produceert is klantspecifiek ontwikkeld. Dit gaat in nauwe samenwerking met de klant. De ervaren coloristen in het applicatielaboratorium van QolorTech ontwikkelen de nieuwe kleur met innovatieve, state-of-the-art apparatuur. De analyseresultaten worden vervolgens teruggekoppeld aan de klant, zodat die een objectief beeld krijgt van de kleur, korrelgrootte en samenstelling van het nieuwe product.

Soms wordt er een masterbatch samengesteld op basis van een kleur monster van de klant en vindt er een analyse van deze masterbatch plaats.

Open communicatie
De terugkoppeling van de analyse van de masterbatch is vaak een eye-opener. De klant kan bijvoorbeeld in de veronderstelling verkeren dat de gespecificeerde kleurintensiteit wordt bereikt met 20 % van een bepaald pigment (waar ook voor wordt betaald), terwijl de analyse uitwijst dat er maar 17 % pigment in zit. De deskundigen van QolorTech kunnen in dat geval met een voorstel komen, waarbij in nauwe samenspraak met de klant wordt bepaald voor welke toepassing de masterbatch wordt gebruikt, en of de bestaande receptuur en dispersietechnologie daarvoor wel de meest effectieve en kostengunstige is.

Op basis van die uitwisseling van kennis en ideeën wordt in een mini-extruderlijn een serie proefmonsters gemaakt onder omstandigheden die de uiteindelijke procescondities zo goed mogelijk benaderen. Hierdoor kan de klant een afgewogen oordeel maken: what you see is what you get!

Kijk hier naar voorbeelden van eindproducten die hun uitstraling, constante productkwaliteit en duurzaamheid mede te danken hebben aan het gebruik van kleur masterbatches en additief masterbatches van QolorTech.

Nieuwsgierig naar de complete dienstverlening –van ontwikkeling tot levering en implementatie in uw proces– rond kleur masterbatches van QolorTech, neem dan contact op met onze technische consultants masterbatches. Zij kunnen u ook alles vertellen over het groeiend aantal mogelijkheden om kleur en een selectie van additieven te combineren in één enkele masterbatch. Ook hierin loopt QolorTech voorop dankzij de enorme ervaring op het gebied van coloristiek, additieven en dispersietechnologie.

De kleur masterbatches van QolorTech zijn geregistreerd onder de merknaam Masterminds®